Hvordan farge brudeslørblomst og lage regnbuekrans

En fargerik vri på den hvite brudeslør-blomsten som minner om vår og sommer. Bind i en krans til interiør eller som pynt i håret.

Trenden med å pynte med pastell-farget brudeslør har blusset opp i flere omganger. Ikke så rart med tanke på at alle fargene virkelig lyser opp ett rom - og gir løfter om vår og sommer.

Kan brudeslør tørkes?

Brudeslør er en svært holdbar blomst, som holder seg fin når den tørker. Så buketten har du lenge. Men visste du at du kan farge brudeslør selv? Det kan fort bli et rimeligere alternativ enn å kjøpe dem ferdig fargede. Og det er en ypperlig anledning til å bruke opp rester av spraymaling. Her får du fremgangsmåten både til å farge brudeslør selv og hvordan du binder en vakker krans av blomstene.

Les ogsåHvordan lage islykter med blomster

Hvordan farge blomstene med spraymaling

Husk å sørge for godt utlufting når du jobber mer spraymaling. Aller best er det å spraye ute, om temperaturen tillater det. Du kan velge om du vil spraye alt i én farge. Eller variere med ulike farger på ulike deler av blomsten slik vi har gjort. La spraymalingen tørke før du setter sammen i en bukett - eller lager en krans slik beskrevet under.

Hvordan lage krans av brudeslør

Binding av krans med farget brudeslør på metallring

Til dette trenger du:

  • Ferdig spraymalt brudeslør
  • Metallring (ca 30-40 cm i diamenter)
  • Vikletråd
  • En god blomstersaks

Begynn med å klippe opp brudeslør i mindre biter. Fest så vikletråden til bunnen av kransen. Lag små buketter av brudeslør - slik du ser i videoen. Legg én bukett på metallringen, og fest ved å surre vikletråden rundt stilkene et par omganger. Legg en ny bukett i samme retning over stilkene til den forrige og fest med vikletråden. Fortsett å bygge opp kransen hele veien rundt på denne måten. Pass på at stilkene på den siste buketten skjules under blomstene på den første buketten.

Kransen kan du bruke som bord- eller dørpynt. Heng den på veggen eller bruk den som blomsterkrans til håret.

Få tulipanene til å vare: Trikset som retter opp slappe tulipaner

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.