Trikset som retter opp slappe tulipaner

Hvite tulipaner i vase. Før og etter de er rettet opp.

Ikke gi opp tulipaner som henger med hodet. Dette trikset får dem fine igjen, samt blomstene til å vare lengre!

Det er lite som slår følelsen og synet av knitrende tulipaner. Med disse enkle triksene får du tulipanene til å vare lenger. Du kan til og med rette opp tulipaner som henger med hodet. Alt du trenger er en avis og en kniv.

Les også: Hvordan ta stikling av Coleus

Hvordan rette opp tulipaner

Oftest er årsaken til slappe tulipaner at de er tørste. Enten fordi de har fått for lite vann, eller så er snittflaten nederst på stilken gammel og så inntørket av tulipanen ikke kan suge til seg vannet den trenger.

  1. Begynn med å pakke tulipanbuketten inn i avispapir for å gi blomstene støtte. La en god del av stilkene stikke ut nederst.
  2. Skjær eller snitt av stilkene nederst. Tulipanstilker skal snittes rett over.
  3. Ha litt kaldt vann nederst i en vase, og sett tulipanene med avispapiret rundt oppi. La stå i minst én time.
  4. Nå kan du fjerne avispapiret – og på «magisk» vis er tulipanene rette igjen. Se videoen under for fremgangsmåten.

Hvordan stelle tulipaner for lang varighet

Når du nå har fått rettet opp tulipanene, kan de stå og glede i lang tid om man bare følger noen enkle regler for stell.

  • Pass på at blomstene er snittet rett over, og at snittflaten er fersk og åpen. Du kan gjerne gi tulipanene noen nye snitt flere ganger.
  • Tulipaner skal helst ha kaldt vann.
  • Ikke la tulipanene stå i for mye vann. Da vil de vokse og avblomstre mye raskere. Ha heller noen få centimeter vann i vasen, og etterfyll ofte.
  • La tulipanene stå kjølig på natten. Har du plass i kjøleskapet kan de faktisk stå der. Blomstene tåler å stå kjølig ned til 0 grader, også utenfor inngangsdøra så lenge det ikke er frost ute.

Enkelte sverger også til potetmel eller en kobbermynt i vannet for lang levetid på tulipanene. Om det virker, vet vi ikke. Men det skader ikke å prøve.

Derfor skal du ikke kaste tulipanene

Rosa tulipaner i fryst vann.

Når tulipanene til slutt synger på siste verset, er det ingen grunn til å kaste dem. Tulipaner som er rett før avblomstring er ypperlig å lage islykter og isskulpturer av. Du kan enten ha buketten i en bøtte du fyller med vann og setter kaldt. Da vil du få en flott isbukett til pynt ute. Eller du kan lage islanterner som i videoen under.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.