Oppskrift på mini pepperkakehus til å henge på koppen

 Bilde av små pepperkakehus som kan henges på kanten av en kopp

Gjør noe ekstra ut av pepperkakebakingen i år og lag små pepperkakehus du kan sette på kopper og glass! Her får du fremgangsmåte og former.

Overrask familie og venner med et lite pepperkakehus på kanten av kakaoen, vinglasset, kaffekoppen eller melkeglasset denne jula. Pepperkakehusene er ikke vanskelige å lage, og her får du både fremgangsmåte, former og inspirasjon til pynting av de søte, små husene. 

Her finner du også en video som viser fremgangsmåten.

Hvordan lage mini-pepperkakehus til å henge på kopper og glass

Mini-pepperkakehus har blitt en stor trend i sosiale medier. I videoen under viser vi hvordan du enkelt lager disse supersøte, små pepperkakehusene selv. De er ikke vanskelige å lage, og i utgangspunktet trenger du bare pepperkakedeig og pepperkake-maler du kan skrive ut.

Her finner du nedlastbar mal til mini pepperkakehus 

Hvordan lime sammen mini pepperkakehus

Når du skal lime sammen pepperkakehusene, kan du selvsagt bruke knekk (smeltet sukker). Er du en av de som er lei av brentsmak og brente fingre som følge av forsøk på å lime sammen pepperkakehus med knekk? Disse minihusene skal fint kunne henge sammen av litt tykkere melisglasur.

Mer du kan lage til jul?  Slik strikker du en nisselue

Pynt med kakestrø

Mini pepperkakehus som pyntes med kakestrø

Nonstop og seigmenn er klassisk pepperkakepynt, men hva med å pynte med kakestrø også? I videoen over har vi dekket taket på pepperkakehusene med melisglasur, før vi dypper i kakestrø. Så enkelt, og så lekkert! Det samme kan du gjøre med pepperkakemenn. Dekk et avgrenset område med melisglasur, og dypp i ønsket kakestrø.

Lag julepynt med silkeleire: Slik lager du silkedeig

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.