Gratis sokkeoppskrift: Lær å strikke sokker med tursjokoladevri

Vi har laget en strikkeoppskrift på sokker der hælen praktisk talt strikker seg selv. Prikken over i'en er å strikke sokkene med Kvikk Lunsj-mønster.

Om du bare følger steg for steg i videoen over, er vi sikre på at du skal få det til. Husk at valg av garn og pinner er viktig for at størrelsen skal bli riktig. Garnet bør riktig tykkelse og inneholde noe nylon. Det gjør sokkene mer slitesterke. Velger du garn med fargene som gir «tursjokoladesokk-uttrykket», har du perfekte sokker til påske. Du kan selvsagt velge andre farger om du ønsker det.

Strikkesokker med kvikk lunsj-mønster

Du trenger:

 • Sokkegarn som gir strikkefasthet 20 masker = 10 cm på pinne 4.
 • Settpinner i str. 4 eller rundpinne om du strikker magic loop.
 • Garnforslag: Viking Sportsragg, Filcolana Arwetta (dobbel tråd), Robust fra Sandnes garn,
  • 50 g  – rød
  • 50 g – gul
  • 100 g – grønn
  • 50 g – hvit
 • En garnnål
Les også: Lueoppskrift for nybegynnere

  Enkel strikkeoppskrift på sokkene

  Legg opp 36 masker på pinne 4 med rødt garn. Du kan bruke settpinner (5 strikkepinner) for å strikke rundt. Jeg foretrekker å bruke en lang rundpinne, og strikke teknikken magic loop. Se hvordan du strikker magic loop her.

  Strikk ribbestrikk (2 rett og 2 vrang) 11 omganger. Strikk én omgang rett med rød, før du skifter farge til gul.

  Strikk 12 omganger med gult garn. Skift til grønn, og strikk 12 omganger.

  Hvordan strikke sokkehæl

  Nå skal du begynne på hælen. Strikk de første 18 maskene rett. Snu arbeidet. Legg tråden foran arbeidet, og løft den første masken over på høyre pinne. Trekk tråden over og bak så du lager en «dobbelmaske». Her kan det være lurt å se på videoen for å se teknikken.

  Strikk vrang tilbake og snu. Legg tråden foran arbeidet, og løft den første masken over på høyre pinne. Trekk tråden over og bak så du lager en «dobbelmaske» igjen. Strikk rett, men stopp og snu før «dobbelmasken» i andre enden. Lag ny «dobbelmaske», og strikk vrang tilbake. Stopp og snu ved «dobbelmasken» i andre enden. Fortsett på denne måten til du har 4 «dobbelmasker» i hver side og 10 vanlige masker i midten.

  Les også: Bruk opp restegarnet - lag gulvteppe av tovede ullkuler

  Slik drar du garnet over pinnen for å lage en dobbelmaske

  Nå skal du felle til hælen. Begynn fra retta. Strikk den siste vanlige masken rett sammen med den første masken i «dobbelmasken». Snu arbeidet. Løft den første masken løst over på høyre pinne og strikk vrang tilbake. Strikk den siste vanlige masken vrang sammen den første masken i «dobbelmasken». Snu arbeidet, løft den første masken løst over på høyre pinne, og strikk rett tilbake. Gjenta fellingene til det ikke er flere «dobbelmasker» igjen. Du har nå 16 masker under foten, og 18 masker oppå foten.

  Strikk rundt til foten er 3 cm fra det du ønsker skal være full lengde på sokken. Nå begynner tåfellingen.

  Strikk til 3 cm før full lengde på sokken

  Slik feller du til tåen

  Fell i starten av omgangen ved å strikke 2 rett sammen. Strikk til det står igjen to masker under foten. Løft maskene én og én over på høyre pinne, sett dem tilbake og strikk dem vridd, rett sammen.

  Strikk de to første maskene oppå foten rett sammen. Strikk til det står igjen to masker oppå foten. Løft maskene én og én over på høyre pinne, sett dem tilbake og strikk dem vridd, rett sammen.

  Med maskesting kan du sy på mønster og bokstaver i etterkant.
  Med maskesting kan du sy på mønster og bokstaver i etterkant.
  Strikk én omgang uten felling. Fell så på samme måte annenhver omgang til det står igjen 18 masker. Fell så på hver omgang til det står igjen 6 masker.

  Trekk tråden gjennom de siste seks maskene. Stram og fest trådene.

  Hvordan sy maskesting

  Nå kan du sy på teksten «GOD TUR» med maskesting (se videoen) i Sportsragg 500 - hvit. Bruk diagrammet nederst i artikkelen.

  Digram til maskesting God Tur

  PS! Disse sokkene er strikket i størrelse 36-42. Du varierer bare lengden på foten etter størrelse.

   

  Tilbake til bloggen

  Legg igjen en kommentar

  Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.