Syriner i mengder, hvordan få en bukett syrin til å holde lenger i vase?

 Skjermdump: @skarpihagen

Våren er en fantastisk tid med muligheter for å plukke inn allverdens av blomster. For meg er en duft av syrin synonymt med mai og vår. Hva med en raus bukett syrin som fyller hus og leilighet med herlig duft. Slik får jeg dem til å vare lenger.

Dette er et innlegg fra Espen Skarphagen bak bloggen skarpihagen.no og Instagram-kontoen skarpihagen.

Den ultimate vårbuketten

Den ultimate vårbuketten! Foto: Espen Skarphagen

Syriner er litt vriene å få til å stå i vase. Mange opplever at de henger med hode etter kort tid siden de ikke klarer å trekke opp vann. For å unngå dette og å kunne glede seg over en bukett syrin i vase lengre er det et par enkle tips:

Gi Syrinene et langt godt snitt (gjerne med en skarp hobby/tapet kniv) før de settes raskt i temperert vann. Bli stilken liggende på benken etter at du har snitten den ville jeg anbefalt et nytt snitt. Fra snitting til den står i vann bør det ikke gå lenger tid enn det du klarer å holde pusten. Noen sverger også til å skrape av barken på de nederste 5 cm av stilken. Beste tiden å plukke er på morgenen. Plukkes de på morgenen er blomster og blader saftspente. De har hatt en natt med litt kjøligere temperatur til å fylle opp alle reserver. Plukkes de senere på dagen eller i sol / vind vil de starte med et lite underskudd av veske i blomstene og derfor henge fortere.

Les også: Det er tid for å gjødsle plen for en god start på sesongen. Litt omsorg og kjærlighet nå gir en herlig grønn plen utover sommeren.

Sett gjerne buketten kjøligere på natten, dette gjelder alle avskårne blomster. Har du muligheten til å sette den ut på natta så sett den et sted hvor det er skygge og ikke vind. Vind tørker raskt ut en plante og i særdeleshet avskårne. Sola bør også unngås. En bukett med avskårne blomster vil ha problemer med å suge opp nok vann til å erstatte fordampningen. (Gjelder for alle avskårne blomster)

For å forlenge holdbarheten til en bukett syrin så er følgende:

  • Plukketidspunkt, morgen
  • Langt godt skråsnitt og raskt i vann
  • Settes litt kjølig om natten
  • Unngå at buketten står i sola
  • Rent nytt vann annenhver dag
Syriner i mengder Syriner i mengder! Foto: Espen Skarphagen

Husk å følge meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Nyt våren!

Du kan lese mer på bloggen til Espen her. 

 

POPULÆRE EMNER

#GJØR DET SELV  #HAGE  #HUS OG HJEM  #SMARTE TIPS

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)