Sitron- eller basilikumis laget med olivenolje

Annonsørinnhold: Kreative Idéer i samarbeid med Olivenlunden1830.

Det høres ganske vilt ut, men skal du virkelig lykkes med en nydelig, hjemmelaget iskrem bør du bruke olivenolje.

Mange skyr unna å lage iskrem selv – og det med god grunn. Med tradisjonelle oppskrifter er det fort gjort å mislykkes. Men følger du denne oppskriften kan vi nesten love at det skal gå bra.

Hemmeligheten ligger nemlig i olivenoljen. 

Tips! Visste du at basilikumis er nydelig til å bruke med sprøstekt skinke, tomatsalat, i gazpacho eller som dessert med  jordbær, fruktsalat eller sjokoladekake? Sitronis passer til røkt laks, som dessert med fruktsalat og kaker. 

Du trenger:

Skjær vaniljestengene på langs og skrap ut frøene, og ha frøene i fløten. Ha i salt, og varm blandingen forsiktig opp til 82 grader, eller litt før kokepunktet (her kan det lønne seg å bruke et sukkertøytermometer om du har).

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Bland fløten med eggedosisen og ha den i kjelen. Varm opp på nytt mens du stadig rører til 82 grader, eller i ca tre minutter.

Avkjøl i isbad til romtemperatur.

Visp inn basilikumolje ELLER sitronolje.

Ha det hele i en brødform og sett i fryseren over natten.

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)