Hvordan perle et jordbær eller bringebær

Bringebær av perler

Med glass- eller akrylperler lager du dette bæret som nesten er til å spise opp. Her får du oppskriften gratis.

Vi er litt usikre på om det er jordbær eller bringebær vi har laget. Men supersøtt er det i hvert fall. Bruk det som pynt, som matleke for barn som ikke putter det i munnen, til en nøkkelring eller øredobber. 

Vi anbefaler å se videoen for å få med deg teknikken, og følge diagrammene lenger ned i artikkelen for å få riktig antall omganger.

Dette trenger du til perlebærene:

 • Røde og grønne perler. De grønne perlene er litt mindre enn de røde.
 • Sterk tråd - for eksempel knappetråd
 • En tynn nål
 • Tynn metalltråd ca. 0,2 mm

Slik lager du perlebærene

Se også diagrammet under.

 1. Træ nålen med dobbel tråd. Pass på at endene er oppe ved nålen, slik at det blir en løkke i andre enden. Begynn med å træ 5 røde perler på tråden. Stikk nålen gjennom løkken nederst, og stram til. Du har nå en ring av perler.
 2. Neste omgang skal du lage av 5 nye, røde perler - men denne gangen fester du én og én perle slik videoen og diagrammet viser. Tilslutt stikker du nålen gjennom den første perlen på omgangen.
 3. I tredje omgang skal du feste to og to perler - totalt 5 ganger. Se videoen og diagrammet for fremgangsmåten.  Tilslutt stikker du nålen gjennom de to første perlene på omgangen.
 4. I fjerde omgang skal du igjen feste én og én perle 5 ganger. Men nå skal du gjennom de to perlene på omgangen under før du setter på ny perle.  Tilslutt stikker du nålen gjennom den første perlen på omgangen.
 5. Femte omgang er som omgang 3.
 6. Sjette omgang er som omgang 4. 
 7. Gjenta omgang 3.
 8. Gjenta omgang 4.
 9. Nå skal du redusere antall perler. Fortsett å feste 5 perler rundt på samme måte som omgang 2.
 10. Gjenta omgang 9.
 11. Nå skal du tette bunnen av bæret. Træ én perle på nålen. Fest ved å stikke nålen gjennom perlen på motsatt side av omgangen under. Stikk nålen gjennom den siste perlen igjen, og fest tråden.

Perlediagram for perlebær

Slik perler man hamsen på perlebæret

Se også diagrammet under.

Her bruker vi metalltråd for å få litt mer kontroll over formen. Men det er også mulig å fortsette å bruke tråd. 

 1. Begynn med å lage en ring av 5 grønne perler. Om du bruker metalltråd stikker du tråden gjennom den første perlen og strammer til. La det være igjen en god ende - denne skal bli til stilken.
 2. Neste omgang skal du lage av 5 nye, grønne perler - men denne gangen fester du én og én perle slik videoen og diagrammet viser. Tilslutt stikker du nålen gjennom den første perlen på omgangen.
 3. I tredje omgang skal du feste to og to perler - totalt 5 ganger. Se videoen og diagrammet for fremgangsmåten. Tilslutt stikker du nålen gjennom de to første perlene på omgangen.
 4. Ha 4 perler på tråden, stikk ned og fest ved å stikke gjennom én av de to perlene på omgangen under. Gjenta på samme måte totalt 5 ganger.
 5. Lag en spiss oppå hver av de 5 utstikkerne på omgangen under ved å bruke 3 perler slik diagrammet viser.
 6. Træ 6 perler på enden du sparte i starten. Stikk tråden tilbake gjennom de 5 første perlene igjen slik diagrammet viser.
 7. Fest ved å tvinne de to endene sammen, og fest hamsen til bæret.

Perlediagram hamsen på perlebæret

Flere morsomme prosjekter? Prøv dette: Lag lampe med sopp av limpistol og syltetøyglass

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.