Blås såpebobler i kulda - kreativ i minusgrader

En såpeboble som fryser til is. 3 bilder.

Har du prøvd å blåse såpebobler når gradestokken viser -10 grader eller kaldere? Det kan bli et vakkert skue.

Synes du det er vanskelig å finne på ting å gjøre ute i kulda? Dette eksperimentet tar ikke lang tid - og resultatet kommer fort. Ha med såpebobler ut på tur - så vil dette ta fokuset bort fra at kulda biter i nesa når iskrystallene danner seg over boblene.

Hvilken såpebobleblanding skal jeg bruke?

Du kan enten bruke ferdig såpebobleblanding fra butikken, eller du kan bruke oppskriften vår som du finner litt lenger ned. Men vi anbefaler å bruke et sugerør til å blåse boblene - heller enn ringen som vanligvis følger med ferdigblandingene.

Her bør du legge såpeboblen

Såpeboble frosset til is som ligger på snø.

Skal du få boblen til å fryse, ønsker du ikke at de flyr av gårde slik som med såpebobler du blåser om sommeren. Med et sugerør har du mer kontroll - og kan «legge» såpeboblen på snø eller et kaldt gjerde. Det er viktig at overflaten du legger boblen på er kald.

Bruk kulden kreativt: Hvordan lage islykter med blomster

Vi anbefaler å blåse såpeboblen et sted der sola treffer, for da vil lyset virkelig få fram de vakre iskrystallene. Hvor lang tid det tar før boblen fryser avhenger av hvor kaldt det er. Da vi prøvde i 17 kuldegrader, tok det under ett minutt før hele boblen var blitt til is.

Oppskrift på holdbare såpebobler

Du kan selvsagt lage såpebobler av bare oppvasksåpe og vann. Men om her skal det mye til å få boblene til å være særlig holdbare. Bruker du den «hemmelige» ingrediensen glyserol er sjansene for at boblene holder mye større. Glyserol gjør nemlig såpebobleblandingen mer tyktflytende. Glyserol får du kjøpt i flasker på apoteket.

Ingredienser i såpeboblene:
  1. Ha vann i en stor beholder.
  2. Bland inn oppvasksåpe forsiktig så det ikke skummer for mye.
  3. Rør inn glyserol og ev. litt sukker. Pass på at sukkeret løser seg opp.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.