Vet du hvorfor en banan har slike tråder?

 Foto: GeoBeats News

Etter at du har lest dette kommer du til å ha et helt nytt syn på bananer!

Du kan mose de, steke, bake, eller spis dem som de er – vi kommer alltid til å elske bananer! Selv når de er overmoden kan vi finne en måte å bruke dem på. Men en ting de fleste likevel unngår er å spise trådene på innsiden av skallet til bananen…
Det er noe med disse trådene. Du skreller en banan og trådene setter seg fast på fingrene, klamrer seg til deg eller bananen som ekkelt spindelvev.

Kanskje du har prøvd å skrelle en banan uten at trådene skal løsne fra skallet? Det er nesten umulig! Men er det virkelig noen der ute som spiser disse trådene? 

Se også: Hvis du spiser to bananer om dagen, skjer dette med kroppen din!
 
Men! Disse trådene har faktisk et navn, samt en verdifull funksjon. De kalles “phloem bundles” og bidrar til å levere næringsstoffer til resten av frukten. Se flere detaljer i videoen nederst, her får du en fin vitenskapelig definisjon av hva trådene faktisk gjør. I hovedsak er de som en navlestreng, transporterer mat til en voksende babybanan! 
  
La oss ta en liten biologi-leksjon. En del av bananens vaskulære system, er strenger/tråder sammen med xylem-bunter mens planten utvikler seg. Mens trådene er ansvarlige for mat, håndterer xylem tilførselen av vann. Begge anses som to viktige faktorer for at planten vokser riktig. Kanskje du husker at du lærte dette i grunnskolen? 

 Foto: GeoBeats News
 

For å virkelig ødelegge ting for oss nysgjerrige mennesker, publiserte HuffPost et intervju med Dr. Nicholas D. Gillit, en direktør og næringsdirektøren for fruktleverandøren Dole. I intervjuet forklarte han at strengene i banenen sannsynligvis har en annen næringsverdi enn hva vi finner i selve bananen. Selv om trådene ikke er testet ordentlig enda, sier Dr. Gillit at de sannsynligvis er en veldig god kilde til fiber! Noe vi alle trenger.

Se også: Han kutter bananskallet på en spesiell måte. Slik har du aldri spist bananer før! 

Da er det store spørsmålet om vi kanskje burde starte å spise disse trådene. Og ja, det kan vi, selv om Dr. Gillit innrømmer at mange velger å ikke gjøre det pga. smaken. Han forteller videre at Dole aldri har fått en klage på disse trådenen: 
 
— Dole ikke mottatt noen forbrukerklager på phloem-trådene. Fra en forskers perspektiv  som har gjennomført flere undersøkelser på grupper som spiser store mengder bananer, kan jeg si at jeg ikke har blitt kjent med at noen syns disse trådene er spesielt plagsomme, forteller Dr. Gillit.

Hvis du er en av de som syns disse banantrådene er svært plagsomme, er det kanskje på tide å gi de en sjans. Nå er vi ganske sikker på at du aldri ser på en banan på samme måte som du gjorde før du leste denne artikkelen. Her får du enda en funfact som virkelig vil endre ditt syn på bananer: Bananer kommer fra urteplanter. Den er teknisk sett en urt. 
 
Se videoen nedenfor for å få let helt nytt syn på bananer og å høre mer om Dr. Gillits intervju. Nå kan du kanskje gi deg selv en klapp på skulderen og si at du har lært noe nytt i dag også! 

Se også: Bananprodusentene forteller: Slik holder bananene seg perfekte i opptil en uke! 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!


×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)