Vent til du ser hvorfor Tom Egil og sønnen fylte MØRKELOFTET med melkekartonger!

Lukk
Lukk

Gjenbruk Melkekartonger IgloAlle foto: Privat / Tom Egil Olsen. Tekst: Marius Hagerup Bergmo, Kreative Idéer.

Tom Egil Olsen fra Alta og sønnen hadde en plan for melkekartongene som det tok over 2 år å samle opp til.

Da Tom Egil og sønnen Lavrans kom over en lignende gjennomføring på nettet, bestemte de seg for å starte innsamlingen av de nærmere 1.200 melkekartongene de trengte for å fullføre prosjektet. Se hva de laget!

Iglo Av Melkekartonger2


1.200 melkekartonger ble til en koselig iglo.

Å lage en iglo av melkekartonger er både kreativt, morsomt, frustrerende, og imponerende. Det kan superpappaen Tom Egil Olsen og sønnen Lavrans fra Alta skrive under på. De gjennomførte prosjektet du ser på bildene, og deler her sine erfaringer med oss.

Vi skal et par år tilbake i tid når Tom Egil Olsen forteller om hvordan iglo-prosjektet begynte.

– Vi kom over idéen og startet innsamlingen av melkekartonger fra venner og kjente høsten 2014 med tanke på å bygge igloen selv. Etterhvert ble det over tusen melkekartonger, nærmere bestemt 1.200 i tallet, forteller Tom Egil Olsen til Kreativeideer.com.

Men hvordan fikk du plass til alle melkekartongene mens du samlet?

– Heldigvis hadde jeg god plass på mørkeloftet hjemme! Det ble etterhvert en naturlig lagringsplass, avslører Tom Egil.

Iglo Av Melkekartonger7

Rett etter årsskiftet i 2016 kunne Tom Egil og Lavrans starte med byggeprosjektet som de da hadde visualisert i over to års tid. Det skulle vise seg å bli mer utfordrende enn de hadde trodd på forhånd, og den ivrige pappaen innrømmer at han være nære ved å gi opp prosjektet underveis.

Den første utfordringen kom da de skulle fryse vann og konditorfarge i melkekartongene. Deres erfaring her er nok et godt tips til dere lesere som ønsker å begi dere ut på lignende prosjekter.

– Vi satte ut 400 kartonger til frysing først, men etter fire dager var de kun frosset på toppen og ytterst. Dette løste vi med å spre kartongene, slik at de fikk litt mellomrom.

Ellers vil han tipse dere lesere om at kartongene ikke burde ha vært brettet på forhånd, og at det er mye enklere hvis de er åpnet i toppen.

Iglo Av Melkekartonger8

Iglo Av Melkekartonger9

Etter at første parti med melkekartonger fra blitt til isbrikker, begynte byggeprosessen. Her fikk Tom Egil og Lavrans erfare at værforhold også må tas hensyn til.

– Vi måtte smøre oss med en god dose tålmodighet, da bygging ned mot minus 20 grader gjorde at isen sprakk. Etter 60 til 70 timer totalt med prøving og feiling, sto imidlertid igloen klar!

For å feste isbrikkene forteller den flinke pappaen at de brukte en slags slushblanding av snø og vann. Da de hadde melkekartonger til overs, så laget de også en flott levegg og sittegruppe på utsiden.

Iglo Av Melkekartonger4

Tom Egil og Lavrans har allerede invitert alle som bidro med melkekartonger til å komme å sove i igloen hvis de ønsker. Eventuelt bare komme å ta en kopp kaffe og titte på den fra stuevinduet. Med lys på innsiden gir igloen en magisk stemning på kveldstid.

Iglo Av Melkekartonger5

PS! Ble du også fristet til å samle på melkekartonger fremover? Da er det bare å dele denne artikkelen videre, og informere dine venner og familie om at du trenger at de ikke kaster disse i tiden som kommer!

Iglo Melkekartonger

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!Bestselgere fra Unikia.no


×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)