Se hva han lager av skrap ingen andre vil ha!

Lukk
Lukk

Mann Og HestFoto: John Lopez Studio

Alle bilder: John Lopez Studio

Andres avfall er denne mannens gull. Vi DIY-ere som liker å lage ting selv, kjenner det går kaldt nedover ryggen av tanken på å kaste et tomt fetaostglass.

Mannen over, John Lopez, tar dette til ganske nye høyder. Hesten du ser er nemlig laget av det som på godt norsk kalles skrap.

Lopez’ oppvekst på gård i den amerikanske delstaten Sør-Dakota, omgitt av dyr, stål og støv har påvirket hans kunstneriske arbeid, for her er du langt unna en nusselige pyntegjenstander du setter over peisen.


Materiale til skulpturene finner han på gårder i hjemtraktene. Gammelt gårdsutstyr og kjøkkengjenstander ingen lenger bruker er rene gullet for Lopez, og som du ser under er skaperevnen hans helt enestående.

Gizzlybjorn Angriper Menneske Foto: John Lopez Studio

Så du filmen The Revenant med Leonardo DiCaprio da den gikk på kino? Denne skulpturen viser nemlig en scene fra historien som filmen er basert på, nemlig møtet mellom Hugh Glass og grizzlybjørnen.

Hugh GlassFoto: John Lopez Studio

Ser ikke så trivelig ut, gjør det vel? Dette er definitivt et bemerkelsesverdig arbeid! Bare se på alle detaljene.

Ku Med HornFoto:  John Lopez Studio

Kunstneren Dale Lamphere, som Lopez gikk i lære hos, roser evnen til å skape en helhet ut av alle enkeltdelene.

I tillegg blir Lopez’ evne til å skape anatomisk korrekte kreasjoner blir trukket frem, og det er neimen ingen enkel oppgave når du jobber med rester og skrap.

Hest Sett ForfraFoto:  John Lopez Studio

En real arbeidshest, inspirert av John Lopez’ oppvekst i rurale omgivelser. Rundt om i USA finner du mesterverkene hans utstilt – noen på museer, andre er i eie hos private samlere.

For å se flere makeløse bilder og bli bedre kjent med John Lopez’ kunst og historien bak de ulike arbeidene hans, gå til johnlopezstudio.com.

Kan vi være enige om at dette er gjenbruk på sitt aller beste?

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!Bestselgere fra Unikia.no


×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)